Warzywa gotowane

Buraczki gotowane na parze całe, obrane

Składniki:
burak czerwony 100%

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 176 kJ/42 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry 6,9 g
Błonnik 1,8 g
Białko 1,8 g
Sól 0,1 g

Buraczki gotowane na parze tarte, grube wiórki

Składniki:
burak czerwony 100%

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 176 kJ/42 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry 6,9 g
Błonnik 1,8 g
Białko 1,8 g
Sól 0,1 g

Buraczki gotowane na parze tarte, pure

Składniki:
burak czerwony 100%

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 176 kJ/42 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,02 g
Węglowodany 7,3 g
w tym cukry 6,9 g
Błonnik 1,8 g
Białko 1,8 g
Sól 0,1 g

Marchewka gotowana na parze plastry karbowane

Składniki:
marchew 100%, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 127 kJ/30 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g
Węglowodany 7,8 g
w tym cukry 5,0 g
Błonnik 3,2 g
Białko 0,9 g
Sól 0,2 g

Gotowana marchew z groszkiem

Składniki:
marchew 90%, groszek 10%.

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 151 kJ/36 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g
Węglowodany 9,5 g
w tym cukry 2,0 g
Błonnik 3,4 g
Białko 1,5 g
Sól 0,9 g

Pozostałe produkty