Kiszonki

Kapusta kiszona

Kapustę kisimy stosując wyłącznie sól. Dla bezpieczeństwa i przedłużenia trwałości podczas paczkowania dodajemy sorbinian potasu. W ofercie posiadamy następujące wielkości opakowań 500g, wiaderka 1 kg i 5 kg.

Składniki:
kapusta, marchew, sól, substancja konserwująca: sorbinian potasu

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 48 kJ/12 kcal
Tłuszcz 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 3,4 g
w tym cukry 0,1 g
Błonnik 2,1 g
Białko 1,1 g
Sól 0,7 g

Ogórki kiszone

Ogórki kisimy w sezonie letnim w beczki. Do zalewy dodajemy wyłącznie naturalne składniki: sól, koper, chrzan, czosnek, gorczycę oraz ziele angielskie. Następnie pakujemy do opakowań jednostkowych: 400g, 600g, 1kg, 3 kg, 5 kg.

Składniki:
ogórek, zalewa (woda, sól, przyprawy w zmiennych proporcjach: koper, chrzan, czosnek, gorczyca, ziele angielskie)

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 49 kJ/12 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 1,4 g
w tym cukry 0,0 g
Błonnik 0,5
Białko 1,0 g
Sól 1,8 g

Przecier ogórkowy

Z ogórków kiszonych uzyskujemy przecier ogórkowy, który jest dostępny w opakowaniach 500g.

Składniki:
ogórek, zalewa (woda, sól, przyprawy w zmiennych proporcjach: koper, chrzan, czosnek, gorczyca, ziele angielskie)

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 49 kJ/12 kcal
Tłuszcz 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 1,4 g
w tym cukry 0,0 g
Błonnik 0,5
Białko 1,0 g
Sól 1,8 g

KISZONKI

Kiszenie to jedna z najstarszych naturalnych metod utrwalania żywności, która wykorzystujemy do kiszenia ogórków i kapusty.

Pozostałe produkty