Od ponad 20 lat firma Multi-Smak jest uznanym producentem szerokiej gamy wyśmienitych surówek i sałatek warzywnych. W naszej ofercie jest wiele produktów, których głównym składnikiem są świeże, najwyższej jakości warzywa takie jak: kapusta biała i czerwona, kapusta pekińska, marchew, por, seler, papryka, ogórek i cebula.
Nasze produkty charakteryzują się tym że są bardzo mało przetworzone, produkujemy surówki i sałatki tak jak to się przygotowuje w domach: wybieramy odpowiednie owoce i warzywa, obieramy, czyścimy, myjemy, następnie płuczemy i kroimy. W sałatkach nasze warzywa są układane osobno, aby klient mógł je sam wymieszać, natomiast surówki są już przygotowywane do spożycia – myte i pokrojone warzywa mieszamy z dodatkiem majonezu, oleju, octu i doprawiamy naturalnymi przyprawami, do produkcji naszych wyrobów nie używamy żadnych substancji konserwujących.
Warzywa i owoce są bardzo zdrowe i maja pozytywny wpływ na rozwój naszego organizmu. Są bogate w wiele witamin i minerałów.
Witamina A – kluczowa dla układu nerwowego i różnych funkcji z nim związanych, takich jak np. wzrok. Niezbędna dla posiadania silnych kości, zdrowych zębów i skóry – zawarta jest w marchwi
Witamina B – grupa witamin B jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego, metabolizmu węglowodanów, białka i tłuszczów, odbudowy tkanek, zdrowego stanu skóry – warzywa liściaste(kapusta, sałata)
Witamina C – jest nazywana „witaminą na wszystko” – odpowiedzialna za codzienną syntezę nowych tkanek i komórek w naszym organizmie – kapusta, jabłko
Witamina E – jest częściowo odpowiedzialna za odporność komórek krwinek czerwonych oraz za powstawanie nowych tkanek – kapusta
Witamina K – potrzebna do prawidłowej krzepliwości krwi – kapusta, marchew
Wapń – minerał ważny dla układu nerwowego i kurczenia się mięśni, ma bardzo duży wpływ na zdrowe kości i zęby – kapusta i warzywa zielone
Żelazo – bardzo ważny element przy wytwarzaniu hemoglobiny transportującej tlen do komórek – większość warzyw
Fosfor – ma wpływ na stan kości i zębów – warzywa liściaste
Kwas pantotenowy – ma wpływ na wykorzystanie przez organizm białka, tłuszczów i węglowodanów – kapusta
Kwas foliowy – niezbędny do powstawania komórek czerwonych krwinek oraz do przemian metabolicznych – kapusta
Potas – uczestniczy w regulacji równowagi wodnej organizmu, a także w podtrzymywaniu pracy serca i koordynacji skurczów mięśniowych – kapusta, marchew, jabłka
Magnez – pobudza wydzielanie enzymów potrzebnych do metabolizmu białka i węglowodanów. Odgrywa rolę przy wykonywaniu skurczów mięśniowych – kapusta, marchew, jabłka
Wszystkie te witaminy znajdują się w naszych produktach Multi-Smak